Vind de geschikte oplossing voor jouw gezondheidsprobleem

Via openzorg.net kan je verschillende therapeuten raadplegen via vragen stellen. Zo vind je de juiste weg voor de oplossing van jouw probleem. Ikzelf ben ook lid van dit platform.

Hoe het werkt:

Ontmoet deskundigen en stel anoniem je vraag

Op dit platform kan je deskundigen ontmoeten die in jouw regio werkzaam zijn, op een laagdrempelige en persoonlijke manier. Het is mogelijk om je te oriënteren op verschillende deskundigen in jouw regio en hen anoniem een vraag te stellen. Op deze manier kan je inschatten of deze persoon je verder kan helpen of misschien ben je al geholpen door zijn of haar antwoord.

Verdiep je in je vraag, probleem of uitdaging via themapagina’s

Een andere manier om interessante informatie of geschikte deskundigen te ontmoeten is door anoniem je vraag in een themagroep te stellen. Een themagroep kan bijvoorbeeld gaan over ‘eenzaamheid’ en aan die themagroep zijn uiteenlopende deskundigen uit heel Nederland aangesloten die hebben aangegeven dat ze mensen kunnen helpen om te gaan met eenzaamheid.

Ontmoet deelgenoten, scroll door artikelen of raadpleeg deskundigen

In deze groep zijn ook andere mensen die vragen stellen over dit onderwerp. Zodoende kan je dus verschillende soorten antwoorden, artikelen, deskundigen en deelgenoten vinden rondom jouw onderwerp. Mocht je nou denken dat je een goede deskundige gevonden hebt maar deze woont bijvoorbeeld in Eindhoven en jij in Leeuwarden. Geen nood. Het is mogelijk om online een afspraak in te plannen met een deskundige en online een (beeld) consult te houden.

Zie je eigen ontwikkeling in je gezondheidsboekje

Alle informatie, tips, adviezen, ontdekkingen, maar ook afspraken kun je in je eigen gezondheidsboekje opslaan. Zo werk je zichtbaar en overzichtelijk aan je eigen ontwikkeling.

De kwaliteit van het platform

De kwaliteit van dit platform hebben wij zeer hoog in het vaandel. Onze coaches en therapeuten moeten een relevante opleiding hebben gevolgd en ook relevante werkervaring hebben. Echter zeggen deze criteria niet alles. Vandaar dat onze bezoekers de antwoorden en consults van de coaches en therapeuten op dit platform kunnen waarderen. Zowel kwantitatief, een bezoeker kan een antwoord als ‘behulpzaam’ kwalificeren met de behulpzaam knop. Maar ook kwalitatief, als een bezoeker een online consults heeft gehad krijgt hij of zij daarna de mogelijkheid om een uitgebreide review te schrijven over het consult en de therapeut in kwestie.

Het is alleen mogelijk om als therapeut op openzorg.net een profiel aan te maken, niet als praktijk. Wij willen graag een persoonlijke uitstraling naar bezoekers hebben. Mensen praten immers graag met mensen, zeker als het om persoonlijke problemen gaat.

2014-06-22T11:35:21+02:00