Kunnen jouw gedachten jouw leven echt veranderen?

“Wetenschappers hebben bewezen dat gedachten reëel zijn. ” Echt waar mensen, ik las het op InfoNu.nl. Nu kunnen we gerust zijn dat we wel OK en niet abnormaal zijn met dat denderend hoofd van ons. Tegenwoordig moet toch alles bewezen zijn opdat je er geloof mag aan hechten?

Hetzelfde artikel vermeldt dat positieve gedachten zich op de hersendiagrammen tonen als gladde takken en negatieve gedachten als takken met doornen. Ow, een mooi beeld om onmiddellijk te stoppen het dat innerlijk gezanik toch? Het idee alleen al..

Ook social media puilen uit van slogans als “Change your thoughts, change your life.” en “Think positive.” Maar (hoe) werkt dat nu echt? Het lijkt nogal simpel. Totdat je eraan begint.

Heb jij ook al af te rekenen gehad met dat duiveltje dat je steeds influistert: “Let op..niet doen..voorzichtig..geen risico nemen..dat kan toch niet..wees realistisch..is het wel veilig?..eerst wat afwachten..is de deur wel afgesloten?..oo nee, wéér een rekening in de bus..” Heb je er al op gelet dat, hoe meer van dat gedrein in je hoofd, hoe vaker je het ook in je omgeving te zien en te horen krijgt? Een soort spiegeleffect. Dan zou je echt al sterk in je schoenen moeten staan om niet beïnvloed te worden.

Als je beseft dat alles in ons leven -energie- is, besef je snel dat er geen barrière is tussen jouw lichaam en de buitenwereld. Die schijnbare grens bestaat enkel in onze beperkte 3D perceptie. Als we nu even in de materiële wereld blijven kijken : wat gebeurt er nu precies wanneer je geïrriteerd, boos, verdrietig, teleurgesteld of ongeduldig of zo bent? Deze emoties zijn het gevolg van negatieve gedachten die dan door je hoofd zoemen. Wat zijn deze gedachten? Juist : energiegolven! En wat gaan die golven doen in je brein? Ze activeren stresshormonen, gooien alle andere hormonen in de war, veroorzaken afscheiding van dié neurotransmitters die je écht liever niet wilt en bovendien verhogen ze je bloeddruk en tasten ze je immuunsysteem aan. En nog veel meer van dat (niet zo)fraais.

Verder gaan die golven ook door tot in jouw buitenwereld en kom je nét in dié situaties terecht die resoneren met jouw ( in dit geval negatieve) energie.
Gelukkig kan een mens zelf kiezen hoe hij denkt. Al is daar bij een beginnend positief-denker wel wat werk aan. Maar het loont! Wil je je dromen waarmaken maar ben je daar tot dusver maar mondjesmaat in geslaagd? Er zijn een paar belangrijke natuurwetten die je dan best in acht neemt om niet in de verkeerde droom terecht te komen.

Hoe je dat precies kan doen en waarom het dan toch bij de meesten van ons niet lijkt te werken om een roze olifant in je kamer te toveren leg ik een volgende keer uit!

Je vindt andere verhaaltjes van me op www.openzorg.net

Veel plezier!

2014-07-09T19:04:03+02:00