Kunnen jouw gedachten je leven echt veranderen..? ( deel 2)

Vorige week heb ik jullie verteld wat je brein met je (lichaam) doet terwijl je gedachten door je hoofd zoemen. Welke film heb jij vanmorgen al afgespeeld? Eerlijk gezegd ben ik – met in mijn mind de “brrrr-sneeuw-idee” – de KMI voorspellingen voor de komende veertien dagen al gaan checken . Gelukkig heeft die grafiek mijn dag gered. Wie in mijn buurt woont kan alvast opgelucht ademhalen want het kwik gaat niet al te ver onder nul.

Verradelijk dus. En we doen het allemaal. Bewijs? De site van het KMI is momenteel overbelast!  Dit is een klein voorbeeld uit de rij van de automatismen die  ons dadelijks leven en lijf beïvloeden. Maar daar blijft het echt niet bij.

Als we onszelf even in de gaten houden doen we het bijna constant. We programmeren onze hersenen op de verkeerde manier. Ingegeven door de ansgt-emotie. Die wortelt diep in ons onderbewustzijn. Dàt is net de vakuil. Vermits ons brein constant in ‘creatie-mode’ verkeert, doen we er goed aan even te resetten. Immers : onze buitenwereld reflecteert onze binnenwereld!

In dat grote spiegelpaleis krijgen we wel de nodige instructies als we ze willen zien. En als we er echt wat willen mee doen. Mensen rondom ons, situaties thuis en op het werk, relaties..wat je nodig hebt staat voor je neus.

Uitlatingen als “waarom ik altijd?” krijgen dan snel een antwoord , want door naar jezelf te kijken weet je meteen waarom er niet naar je geluisterd wordt, waarom mensen over je heen kijken, dat je af te rekenen hebt met pesterig of agressief gedrag of gewoon..waarom die éne mevrouw met een negerende blik je onbeleefd voorkruipt aan de kassa in de supermarkt. En waarom dat steeds bij jou gebeurt.  

Waarom doet eens mens hoe hij doet? Waarom zijn we zoals we zijn? Een kijkje in de menselijke biologie, neurologie en epigenetica vertelt dat eens mens geprogrammeerd wordt door het denken van zijn (voor)ouders .Ook door wat hij in zijn leven zélf heeft gecontrueerd aan angst-en-ontsnappings-scenario’s.  Bovendien, en niet in het minst : door zijn ziele-opdracht. Het programma van je ziel brent je nét in die situaties om te leren wat je ‘vergeten’ bent dus. Stap 1 voor nu dus : we houden onszelf en onze gedachten in de gaten. En wat we daarbij voelen. Nuttig als je dat voor jezelf telkens even noteert.

Een hele hoop programma’s heb ik in mijn leven al mogen opruimen en herprogrammeren. Daarvoor dank ik alle mensen die op mijn pad zijn gekomen en nog komen. En ik dank vooral mezelf dat ik zaken ben gaan (in)zien.
Het was, is en blijft een dagelijkse oefening, die berg beklimmen. Maar er volgt steeds een mooi vergezicht. Graag licht ik af en toe een tipje van de sluier op.

Nu nog mezelf zo ver krijgen dat ik kou en sneeuw leuk vind! Euh..denk of wil ik dat nou echt?

2014-07-10T21:22:14+02:00