Autisme (oorzaken en behandelplan)

Mogelijke oorzaken

Autisme is een niet goed begrepen aandoening die toch wel veel mensen treft. Er is een probleem met het centraal zenuwstelsel, een stoornis in de ontwikkeling van het brein, die meestal optreedt voor de leeftijd van 3 jaar. Ze komt voor bij kinderen, jongeren en ook bij volwassenen.

Symptomen omvatten: zenuwachtige bewegingen, op zichzelf teruggeplooid zijn,  moeilijke sociale contacten en verstoord reactievermogen in communicatie met andere mensen, vooral op gebied van emoties en inlevingsvermogen.  Ook raken deze mensen in paniek als er dingen niet zo lopen zoals ze gewend zijn. Er zijn veel angsten,  er is zelfs diepe doodsangst (‘peur bleue’). Er is een rijke binnenwereld maar het contact met de buitenwereld is verstoord.

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken: het kan genetisch bepaald zijn, het kan veroorzaakt worden door een ongeluk met breinschade tijdens of voor de geboorte, het kan een gevolg zijn van vaccinatie (te veel  kwik in het lichaam) of een combinatie van deze zaken, eventueel gecombineerd met een een virusinfectie.

Er zou een familiale context kunnen zijn dat er sprake is van een ‘verbanning’ in de clan, de persoon die dit genetisch heeft doorgekregen voelt zich niet welkom in haar/zijn familie, in haar/zijn leven. Er is in dit geval ooit sprake geweest zijn van een onbewuste keuze dat het (wegens de angst) beter is te zwijgen dan iets te zeggen. C. Sabbah spreekt van ‘l’esprit en exil’, door de angst is ook de stem, de 5de chakra geblokkeerd (‘mon âme sait mais mon corps reste sans voix’).

Er zijn vier maal zoveel jongens die autisme vertonen als meisjes. Men wijt dit aan het feit dat babyjongetjes in de moederschoot kwetsbaarder zijn voor verschillende invloeden tijdens de foetale ontwikkeling.

De reguliere medische wereld biedt geen genezing voor autisme, enkel een soort psychologische ondersteuning. Daarom ben ik me er zelf gaan in verdiepen en heb een behandeltraject ontwikkeld, een behandelplan dat mooie resultaten geeft. Het bevat een energetische aanpak (tachyonbehandeling + dna-healing) samen met met voedingstherapie en supplementen, gecombineerd met het stelselmatig verwijderen van zware metalen uit het lichaam.

Energetische oorzaak en aanpak

Een persoon met autisme zit in een val gevangen en kan er niet uit. Het energetisch lichaam is verstoord. Dit kan niet met gedragstechnieken of medicatie worden opgelost. Dit vereist een andere aanpak. Door de schok van het trauma voor, tijdens of kort na de geboorte is de ziel eventjes uit het lichaam weggegleden en is er nadien niet volledig in terug-geland. Een energetische behandeling waar het lichaam opnieuw verbonden wordt met zijn of haar bron-energie kan ziel en lichaam weer met elkaar verbinden. Ook kan breinschade hersteld worden.

Het verwijderen van zware metalen in het lichaam kan ook gebeuren via de energetische weg. Ik vul dit graag aan met affirmaties, die de therapeut kan vastzetten en die de persoon zelf kan herhalen (volwassenen).

 

Fysieke oorzaak en aanpak

De zware metalen kunnen makkelijker uit het lichaam worden verwijderd met behulp van specifieke supplementen en sappen.

Het beschadigde brein kan hersteld worden door te ondersteunen met vitaminen en mineralen en hoogwaardige vetten. Ook dienen voedingsadditieven, suiker en junkfood geschrapt te worden.

Zo zijn er ook ondersteunende homeopatische middelen, Bachbloesems en half-edelstenen die kunnen helpen.

Een behandelplan op maat kan je altijd verkrijgen in de praktijk.

Goedele Vercnocke – Praktijk voor Totale Gezondheid- Holsbeek – België – 0032 (0)485 31 01 01

 

Achtergrondinformatie

  1. ‘Disease and Disorder’, Vianna Stibal, ThetaHealing Institue of Knowledge, 2009.
  2. ‘Dictionnaire de”s codes biologiques des maladies’, C. Sabbah, E. Van den Bogaert e.a., Téligaté, 2008.
2014-09-27T11:49:41+02:00