Het wordt weer warmer…

..facebookte ik gisteren aan een lief vriendinnetje dat kleumde in de Hollandse kou.  En al is het bij mij in het zuiden altijd wel een graadje warmer, ook ik leer al heel mijn leven wennen aan de kille decemberdagen waarin mijn lijf en leden snakken naar de warmte van de eerste lentestraaltjes.

In een vlaag van ‘kracht van het NU’  – het was immers al 3 december – bedacht ik gisteren dat ik niet te klagen had:  nog 21 daagjes en de eeuwige cyclus van dood en geboorte mag zich weer herhalen. Zonder acceptatie van wat IS, is er geen groei. Zonder de pijn van het afscheid bestaat er geen nieuw leven.

De huizen op de landweg zijn haast onzichtbaar in de mist, maar hier en daar doemen lichtjes op, de harten in blijde verwachting van het samen-zijn.. blij zijn en geschenken delen. Ook  het naar-binnen-keren hoort bij deze tijd. Onvoorwaardelijk onszelf om-armen als eerste vereiste van Liefde. Geen zon, geen mens, geen glitter of design  zal ons echt vervulling schenken wanneer we ons eigen gevoel, ons eigen kerntje,  ont-kennen.

#deliefdevanjeleven

 

 

2014-12-04T09:26:22+02:00