Het breken van de schaal…

breken schaal

… van binnen naar buiten betekent leven, van buiten naar binnen betekent dood.

Hoe vaak heb jij al geprobeerd om het gedrag of inzicht van je man, je vrouw, je vader, je moeder, je vriend, vriendin of collega te veranderen? En? Heb je ze bekeerd? En hoeveel stress heb je jezelf daarmee op de hals gehaald?

Naar mijn gevoel verlies je je kostbare tijd wanneer je je energie stopt in mensen die geen zin hebben in veranderen. Coaching en hulp zijn pas nuttig wanneer iemand echt bereid is om evolutiestappen te zetten in zijn of haar leven. Wanneer iemand bereid is zelf te veranderen.

Of je nu een familielid, partner of vriend bent of in de rol van coach staat, wie niet klaar is voor transformatie kan jouw boodschappen niet integreren, integendeel, ze worden ervaren als dwingend en zelf raak je wellicht gefrustreerd. Er is geen resonantie en je verliest gewoon je tijd en energie.  Die zaken kan je best aanwenden rondom mensen die echt willen veranderen en open staan voor hulp. Laat die persoon, die situatie helemaal los.

Een healingssessie heeft dus geen zin wanneer iemand van mij verwacht dat ik diegene ben die hen zou ‘beter maken’. Ik ben enkel de facilitator, de persoon die het mogelijk maakt dat de cliënt verbinding maakt met zijn of haar innerlijke wijsheid.

Minder makkelijk is dat wanneer het gaat om je vader of moeder, partner of vriend. Toen ik getuige was van mijn moeders lijden en dat niet kon wegnemen met al mijn goede raad. Die periode was voor mijzelf een pittige uitnodiging tot acceptatie.

Leef de raad die je aan een ander geeft. Dan stroomt de energie en komt de boodschap op de juiste plek terecht.

Kennis die wordt opgedrongen heeft geen greep op de geest . ~ Plato

 

 

 

 

 

2015-06-03T08:21:07+02:00