Voedingstherapie – voedingsadviezen 2017-12-28T17:13:41+02:00

Voedingstherapie

 

Voedingsadviezen (+ andere adviezen): zorgen voor aangepaste en juiste bouwstoffen en/of aanvullingen voor het lichaam(opbouw fysieke lichaam).

Zonder de juiste en aangepaste bouwstoffen kan een lichaam immers niet op de juiste manier functioneren en dat zorgt voor onbalans en functiestoringen. Voedingsadviezen: zijn onder andere gebaseerd de wetenschappelijk onderbouwde inzichten van het zuur-basen evenwicht.

De belangrijkste kenmerken ervan zijn:

– Natuurlijk voedingsmiddelen met zo weinig mogelijk bewerkingen.
– De juiste voedselcombinaties.
– Een voeding, rijk aan vocht, vitaminen, mineralen, oligo-elementen, fytochemicaliën, antioxydanten en een goede natrium-kaliumverhouding.
– Voeding, rijk aan bio-energie, met een geneeskrachtige werking op de organen.
– Gebruik van de juiste drank.
– Voorkeur voor hoofdzakelijk plantaardig, en voor zo weinig mogelijk  bewerking.

– Aanpassen aan de huidige gezondheidstoestand, geen plotse omschakelingen

-Belang hechten aan mentale instelling in de plaats van fanatiek de regels te volgen.
– Aandacht voor de ontregeling van het honger- en verzadigingscentrum, reuk en smaak, traag eten en goed kauwen, de hoeveelheid voedsel enz.